Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Halmeu – Saint Marcel les Valence – 20 de ani
Sergiu Lenghel  - Joi, 29 Iulie 2010

Un grup de 37 de francezi se află în aceste zile în vizită în judeţul Satu Mare pentru a aniversa cele două decenii de înfrăţire a localităţii Saint Marcel les Valence cu Halmeu. Ei au fost prezenţi joi în faţa Palatului Administrativ din Satu Mare, unde au dat o adevărată petrecere, cu muzică asigurată de orchestra proprie, „Los Chicos”.


 

În timp ce primarul localităţii franceze a fost primit de prefectul Radu Giurcă în biroul său, ceilalţi membri ai delegaţiei au cântat şi au dansat în faţa Palatului Administrativ, exprimându-şi, totuşi, regretul că nu au ajuns până în vârful clădirii. Vineri se vor întoarce, iar în perioada petrecută la noi au vizitat Muzeul de la Porumbeşti, Ţara Oaşului, dar au ajuns şi la vecinii din Maramureş, unde au poposit la Cimitirul Vesel de la Săpânţa.


 

Două tinere din Saint Marcel ne-au povestit că se află deja la a patra vizită în Satu Mare, după ce au fost şi ele gazde pentru cei din Halmeu. Marie Carle şi Elize Monnier ne-au spus că au descoperit locuri interesante aici şi au legat prietenii pentru toată viaţa cu localnicii din Halmeu.

1638 vizite
Distribuie pe